Takketale til konfirmation

Sådan skriver du en god takketale til din konfirmation

Konfirmationen er det tætteste vi i det danske samfund i dag, kommer på et overgangsritual. Det er en fest, hvor konfirmanden er midtpunktet, og alle taler, sange, og andre indslag, er for ham eller hende. 

Gæsterne er kommet med fine gaver. Forældrene har som regel givet den største gave, og så betaler de for den flotte fest. 

En mulighed for at sætte ord på taknemlighed i din takketale

Det er en dag, der ligger et sted i menneskets liv, hvor skellet mellem barndom og ungdom finder sted. Derfor er det en dag, hvor forældre kan se tilbage, på deres søn eller datters liv fra baby til ung voksen. Konfirmanden har også nået en alder, hvor de kan reflektere, over deres liv indtil nu. 

Det er derfor en dag, hvor det er helt oplagt, at sige tak. Konfirmanden har meget at takke for. Ikke kun for dagen i dag, men for hele hans eller hendes liv. Forældrene, først og fremmest, for de har for de fleste, givet og gjort mest, og fortjener det største tak. Men også søskende, bedsteforældre, mostre, tanter, farbrødre, onkler, fætre, kusiner, og venner af familien. Alle der har påvirket og været omkring personen i hans eller hendes liv indtil nu. Taget sig af ham eller hende, hjulpet, givet mad, leget med, alt det hele. 

Her er en dag givet, hvor alle disse mennesker, konfirmanden kender og holder af, er samlet på et sted. Konfirmanden må da vise, som en del af dette overgangsritual, at han eller hun kan rejse sig fra stolen, og tale til gæsterne. Den bedste takketale, der den, hvor alle kan mærke, at ordene er ment. Når taknemligheden flyder ud af personen. Det er et smukt og stort øjeblik for alle. 

Gør din konfirmations takketale let og glad

Det at sige tak, og virkelig udstykke sin taknemlighed i ord, kan være meget rørende. Ofte bliver det følelsesladet, og både den som takker, og den som får tak, kan begynde at græde. Det er jo enormt fint. 

Men for at takketalen ikke bliver alt for tung og klistret, må konfirmanden også sørge for, at få folket til at grine. Det gør det også mindre akavet, når man kan putte en lille vittighed eller en sjov episode ind i talen her og der. Særligt for de, der kommer fra familier, hvor man ikke snakker så meget om sine følelser. Så gør talen smuk, og gør talen lidt let og skør også, det bliver den allerbedst af. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *